storagconstructions.nl

Solar Team Twente:
Zonneauto 2015:
Zilver voor RED ONE

Storage Constructions is in 2015 wederom sponsor van Solar Team Twente

Storage Constructions heeft duurzame energie, innovatie en techniek hoog in haar vaandel staan en steunt daarom voor de 5e maal Solar Team Twente.

 

www.solarteam.nl

Foto's

Meer Foto's

Solar Team Twente : Red One Solar Team Twente : Red One Solar Team Twente : Red One Solar Team Twente : Red One Solar Team Twente : Red OneSolar Team Twente : Red One

Het video verslag van de vijfde racedag van de Bridgestone World Solar Challenge van Solar Team Twente.

Solar Team Twente is met Red One geeindigd op de tweede plek, slechts enkele minuten achter de winnaar. Een prestatie om trots op te zijn!

Zilver voor Solar Team Twente na ongekend spannende race
Na vijf spannende racedagen is Red Onevandaag rond drie uur vannacht, Nederlandse tijd op plek twee van de Bridgestone World Solar Challenge gefinisht. Dit was op slechts 3.35 minuten afstand van Delft. Dit jaar zijn is Red One ong 4 uur sneller dan het Twentse team uit 2013. Team Red One : We zijn erg trots op onze prestatie en op onze Red One!

Red One geen enkel technisch probleem

De helft van de race lag Red One op kop. De gemiddelde snelheid bedroeg 90 kilometer per uur, tegenover 79 in 2013. Ongekend snel, het team uit Delft was alleen net een fractie sneller. Dat is moeilijk te bevatten. Wat meer stoplichten in Red One voordeel hadden bijvoorbeeld al het verschil kunnen maken. We zijn in ieder geval ontzettend tevreden over onze zonneauto Red One. Er waren geen technisch problemen. Niet op mechanisch gebied, niet op elektrotechnisch gebied en niet op andere vlakken. Het kwartje had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen.

Extreem klein verschil op 3000km.

De race had niet spannender kunnen zijn. De Bridgestone World Solar Challenge gaat 3000km door de woeste outback en toch was het verschil tussen de topteams maar een paar minuten . Op de slotdag hebben we alles gedaan wat binnen onze macht lag om de eerste plek terug te pakken, zei teamlid Robin Haandrikman vlak na de finish. Dat het net niet gelukt is, is verschrikkelijk balen, maar we zijn ook ontzettend trots.

Sprong in de fontein

 

Traditiegetrouw sprong het hele team in de fontein op het Victoria Square in Adelaide. Een echte ontlading na de bloedstollende race.

Prachtig ontvangst door supporters

Op Victoria Square stond een grote groep mensen met shirtjes in Twents rood op Team Red One te wachten. De sfeer was uitbundig en het publiek ontving ze enthousiast. Familie en vrienden stonden aan de finishlijn om ze binnen te halen.
Het video verslag van de vijfde racedag van de Bridgestone World Solar Challenge van Solar Team Twente. Solar Team Twente is met Red One geeindigd op de tweede plek, slechts enkele minuten achter de winnaar. Een prestatie om trots op te zijn!
Red One
De 149 kilo wegende Red One is de eerste asymmetrische zonneauto van Solar Team Twente. Dit is voordelig voor de zoninkomsten. Er valt nu, in tegenstelling tot het voorgaande model, maar 1x per dag schaduw van de cockpit op het paneel. Minder schaduw betekent meer inkomsten en meer inkomsten betekent een snellere race. De nieuwe auto heeft 5% meer energieinkomsten dan voorganger The RED Engine. De Red One gebruikt evenveel energie als de haardroger van teamleidster Irene van den Hof en de luchtweerstand is gelijk aan de zijspiegel van een Ford Transit.

De nieuwe zonneauto is gebouwd uit high tech materialen, zoals velgen van vliegtuigaluminium en een body van het carbonsoort TeXtreme van leverancier TenCate. De auto heeft een motorefficientie van 98% (ter vergelijking: een brandstofmotor heeft een rendement van 25%) en is niet alleen schoon, maar ook extreem zuinig. De extreem lichte en vuilafstotende toplaag van de coating van de Red One is hetzelfde als die van windmolens.!